Pikkukuva ulkoa ulkoapäin

Tapion Tupa

Etusivu Esittely Tuvan tarina Kuvia Ajo-ohje Linkit Ladut

Tervetuloa lomailemaan Tapion Tupaan!

Alakerran tupa

Tämä talo on alun perin ollut yksi Lieksan vuonna 1902 perustetun Kevätniemen sahan työväen asunnoista. Tässäkin talossa oli asunnot kolmelle perheelle, kaksi asuntoa alakerrassa ja yksi yläkerrassa. Asukkaita taloissa oli viime vuosikymmenelle asti. Vuonna 1996 talot myytiin purettaviksi. Nämä hirret olivat "heräteosto". Kun niitä tarjottiin myyntiin, ajattelimme, että ainahan hyville hirsille on käyttöä. Talo purettiin, hirret numeroitiin ja siirrettiin tälle paikalle Vuonisjärven rantaan syksyllä 1996. Hirsikehikko nousi entiseen muotoonsa ja sai uuden katon päälleen.

Pikkuhiljaa rakennusta edistettiin. Välillä oli pari vuotta, että ei tehty yhtään mitään. Vuonna 2001 muurattiin piisi ja uunit. Vuonna 2003 keväällä kaivettiin maalämpöputket järven rantaan ja syksyllä sitten ruvettiin tositoimiin ja vuoden 2004 aikana talo sai nykyisen muotonsa.

Alkusuunnitelman mukaan tästä talosta piti tulla vain omien lastemme lomanviettopaikka, kenties joskus oma asuntommekin, kun sukupolvi maatilallamme vaihtuu. Talo olisi jäänyt kuitenkin aika vähälle käytölle. Miksi seisottaa kaunista rakennusta tyhjänä? Siispä suunnitelmia muutettiin ja tästä talosta tuli sivuelinkeino maatalouteen. Nimekseen tämä paikka sai Tapion Tupa. Toivottavasti Metsän Henki Tapio pitää hyvää huolta tuvasta ja sen asukkaista tässä jylhän Pitkävaaran kallion kupeessa.

Nauttikaa lomastanne, luonnosta ja toisistanne tällä kauniilla, rauhallisella paikalla!

Toivottavat

Ritva ja Matti

Turunen Matti ja Ritva
puh. 0400 871 559, 040 833 2333

nettimokki.com/lieksa/7262